Ekipo U19 jutri čaka povratna tekma za 3. mesto.

Varovanci trenerja Luke Bregarja, bodo jutri branili prednost s prve tekme, ki so jo dobili z 1:4. Ekipo bo zaradi kazni glavnega trenerja vodil njegov pomočnik Matevž Osredkar s pomočjo Željka Pijetlovića. Tekmo proti ekipi KMN Meteorplast, si boste jutri lahko v živo ogledali v športni dvorani Litija, pričela se bo ob 18 uri. Vabljeni v podporo našim mladincem. Srečno ekipa!

Izjave pred tekmo:

Marko Bjelčević, igralec U19: "Za nami je izredno dolga in naporna sezona. Cilj je bil borba za naslov, vendar se nam je zalomilo v polfinalu. Zdaj nam ostaja borba za 3. mesto. Prvo tekmo smo odigrali dobro in zasluženo zmagali. Zavedamo pa se, da jutri ne bo lahko kljub temu, da smo v prednosti. Skozi celotno tekmo bomo morali držati visok nivo, če bomo želeli osvojiti končno 3. mesto."

Patrick Osredkar, kapetan U19: "Kar se tiče letošnje sezone, na žalost zadanega cilja nismo izpolnili, saj so bila naša pričakovanja in želja finale. Po rednem delu smo bili v dobrem položaju ter šli v končnico z visokimi pričakovanji. Naša realizacija in disciplina v igri, ki šepata že skozi celo sezono, pa sta nas stali finala, saj smo bili v obeh polfinalnih obračunih podjetnejši, imeli veliko več priložnosti, a se nam ni uspelo odlepiti na varnejšo razliko, nasprotnik pa je izkoristil naše napake in se zasluženo uvrstil v finale. Z enajstimi prejetimi zadetki v polfinalu si finala preprosto nismo zaslužili. Smo pa vseeno pokazali, da smo prava “klapa” in znamo stopiti skupaj, ko je najtežje in smo si, kljub razočaranju, na prvi tekmi za tretje mesto priigrali veliko prednost v gosteh. Ampak jutri moramo še enkrat pokazati karakter in željo ter potrditi 3. mesto. Vemo, da tekma ne bo lahka, ker bodo gostje šli od začetka tekme visoko in pritiskali na nas, ker bodo lovili zaostanek, bomo pa zato poskušali iz naše igre in prekinitev potrditi to tretje mesto in zaključiti sezono z zmago ter bronasto medaljo."

Nik Okorn, igralec U19: "Kmalu po začetku sezone, nam jo prekinila korona. Po vrnitvi na parket smo pokazali še veliko več želje in borbe vse do druge polfinalne tekme, ko je bilo tega žal premalo, bilo je tudi preveč napak. Za jutrišnjo tekmo si želim, da kot ekipa pokažemo, da smo najboljši in da osvojimo to tretje mesto. Želim pa veliko sreče v življenju hkrati pa tudi v nadaljevanju kariere za igralce, ki letos zapuščajo ekipo U19."

Tim Štrus, igralec U19: "Jutrišnja tekma za 3. mesto bo zagotovo zelo težka tekma. Ne smemo se preveč zanašati na tri gole prednosti z gostovanja, v tekmo moramo iti zbrani in polni želje saj se gre za 3. mesto v državi. Prepričan sem, da če bomo igrali en za drugega, nam zagotovo zmaga in 3. mesto ne uideta. Kar se pa celotne sezone tiče - cilj je bil zagotovo 1. mesto v državi, cilj žal ni dosežen. Težko je kriviti kogarkoli za neuspeh, smo ekipa in skupaj zmagujemo tako kot tudi izgubljamo."