Grb LitijaV Litiji je na tekmi 5. kroga na lokalnem derbiju gostovala ekipa Sevnice. Domači so se jim zoperstavili z okrnjeno ekipo, manjkalo je namreč kar nekaj domačih igralcev, med drugim tudi Borut Ručna, trenutno drugi na lestvici strelcev prve lige.

  

FC Litija - Sevnica 1:2 (1:0)

LITIJA ŠD Litija, gledalcev 100, sodnika Sakelšek (Lovrenc na Dravskem polju) in Milošič (Ptuj), delegat Kokol (Destrnik).

Strelci: 1:0 Šturm (17.), 1:1 Kurtić (31.), 1:2 Škorić (35.).

FC Litija: Sever, G. Vrhovec, Jelić, Turk, Begić, Šturm, Bučar, Hasanbegović, N. Vrhovec

Trener: Tomislav Horvat

SEVNICA: Govekar, Drobne, Krnc, Martič,  Škorić, Gregl, Petrović, Glavan, Koprivnjak, Račič, Zakšek, Kurtić, Mlakar, Nečemer.

Trener: Jože Gačnik.

V Litiji je na tekmi 5. kroga na lokalnem derbiju gostovala ekipa Sevnice. Domači so se jim zoperstavili z okrnjeno ekipo, manjkalo je namreč kar nekaj domačih igralcev, med drugim tudi Borut Ručna, trenutno drugi na lestvici strelcev prve lige.

Obe ekipi sta tekmo začeli zelo disciplinirano in le stežka prihajali do pravih priložnosti. Pri strelih od daleč sta bila vratarja na pravem mestu. Za domače je v 17. minuti iz kazenskega strela zadel Tine Šturm, potem ko je enega gostujočih igralcev žoga v kazenskem prostoru ob strelu Bučarja zadela v roko. Šturm je v začetku 18. minute še enkrat poskušal s strelom na gol in zadel vratnico. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 1:0 za domače.

V drugem polčasu so tako domači kot gostje nadaljevali s hitro igro, v 23. minuti pa je zaradi vlečenja za dres rumeni karton prejel Krnc Domen. V 26. minuti je z lepo akcijo poskušal domači igralec Nikola Jelić vendar je strel ubranil gostujoči vratar Govekar.

Preobrat se je začel v 31. minuti srečanja, ko je po napaki domače obrambe z roba kazenskega prostora neubranljivo za 1:1 zadel Nenad Kurtić.

Štiri minute zatem so imeli gostje po tretjem prekršku domačih prosti strel z 8m. Žoga je po strelu  Škorića končala ob levi vratnici sicer danes zelo solidnega vratarja Severja. Gostje so tako povedli z 1:2. Po prejetem zadetku so domači poskušali s petim igralcem v polju, a si resnih priložnosti niso ustvarili. Tekma se je tako končala z rezultatom 1:2 za goste, ki so v drugem polčasu pokazali dobro pripravljenost in izkoristili daljšo klop.