Pred nekaj dnevi ste navijačice in navijači izbirali svoje favorite za NAJ POSTAVO ZADNJIH 25 LET 1. SFL na facebook strani Futsal.si.

Na futsal.si so ob tej priložnosti zapisali: "Letošnja sezona 1. SFL je bila jubilejna. Četrt stoletja bo že, odkar se je začelo državno prvenstvo v obliki ligaškega tekmovanja. Jubilejno sezono smo v času koronevirusa in prekinjenih tekmovanj obeležili tudi na svojevrsten način na spletni strani in Facebook strani futsal.si. Celotna akcija je trajala šest tednov, v tem času pa smo na petih igralnih mestih predstavili po šest igralcev. En teden je bil posvečen rezervistom. V naj ekipo 25 sezon 1.SFL so se uvrstili zmagovalci po posameznih igralnih mestih (vratar, golgeter/pivot, levi bok, desni bok, organizator/obramba), peterica poraženih finalistov na posameznih pozicijah, trije največkrat izbrani med rezervisti in najboljši tretjeuvrščeni v glasovanju na posameznih pozicijah. Glasovanje je potekalo na Facebook strani Futsal.si. Ob tej priložnosti smo pripravili 36 video zapisov in 18 člankov."

V ekipo je bilo izbranih 14 igralcev in od tega je bilo kar devet sedanjih ali nekdanjih igralcev, ki so zbrali vsaj en nastop v našem dresu. V prvi peterki se je kot vratar znašel, žal že pokojni in nekdaj odlični vratar, Darko Tokič, ki je za naš klub zbral 342 nastopov in kot vratar dosegel kar 9 zadetkov! Njegova "zamenjava na klopi" NAJ POSTAVE je še en naš bivši super vratar, Damir Puškar, ki je zbral 206 nastopov in kot vratar dosegel 6 zadetkov! Na položaju organizator/branilec je naš bivši kapetan Igor Osredkar v glasovanju premagal Valdija Lakoseljaca - oba sta bila člana FC Litija. Igi je za Litijo do sedaj zbral 261 nastopov in dosegel 236 zadetkov, Valdi pa je zbral 13 nastopov in 8 zadetkov. Na položaju levo krilo je ljubljenec Obale in slovenski Ricardinho, Rok Grželj, premagal Roka Mordeja in zasedel to mesto. Na desni strani smo v izboru ponovno imeli dva naša sedanja/bivša igralca našega kluba, Gašperja Vrhovca in Slavena Radiškoviča. Slednji je v glasovanju premagal Gapeta in zasedel mesto v prvi peterki NAJ EKIPE. Slave je za naš klub zbral 44 nastopov in dosegel 16 zadetkov, medtem ko je Gape do sedaj zbral 295 nastopov in dosegel 224 zadetkov. Na položaju pivota sta bila v finalnem izboru naš stari/novi igralec Denis Totoškovič in Kristjan Čujec, slavil je Čujo. Toti je do sedaj za naš klub zabeležil 52 nastopov in dosegel 46 zadetkov, svojo statistiko pa bo lahko popravil že v naslednji sezoni.

Poglejmo pa še na ostale igralce »na klopi«. Poleg zgoraj naštetih »poražencev« finalnih izborov so na klopi še eden najboljših slovenskih igralcev vseh časov Mile Simeunovič, ki je za FC Litija zbral 169 nastopov in dosegel 82 zadetkov; Jože Gačnik (6 nastopov in 3 zadetki za FC Litija); med rezervami pa sta se znašla še legendarna Milan Adrinjek in Boštjan Uršič. Torej kar devet bivših ali sedanjih igralcev FC Litija je našlo svoje mesto v tej NAJ POSTAVI 1. SFL, kar le še enkrat več pokaže, kakšne igralce in uspehe smo imeli in imamo v Litiji! Čestitke vsem, ki so bili izbrani v NAJ POSTAVO ZADNJIH 25 LET 1. SFL s strani navijačev na facebook strani futsal.si!

25letnaj1sfl