Slovenska članska reprezentanca je prvič igrala pod vodstvom novega selektorja Tomija Horvata.

Bivši trener FC Litija je na klopi debitiral z zmago proti Srbiji. Rezultat je bil 4:0. Dva zadetka je dosegel Kristjan Čujec, po enega pa sta dosegla Žiga Čeh in Dejan Bizjak. Vrata Slovenije je branil naš vratar Igor Bratić, ki se je nekajkrat izkazal z izvrstnimi obrambami, svoje pa je v igri dodal tudi Matej Fideršek, letošnja okrepitev našega kluba. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat, in sicer ob 17. uri v ŠD Tri Lilije v Laškem, žal ponovno pred zaprtimi vrati. Čestitke Sloveniji za zmago!

Izjave po tekmi

Matej Fideršek, igralec Slovenije:
"Trenutno še nismo imeli dovolj časa za drastične spremembe v igri. Skupaj smo bili dva dni in opravili tri treninge, na katerih smo se dogovorili kako bomo igrali. Bili smo pravi predvsem v obrambi, v napadu pa smo izkoristili svoje priložnosti. Mislim, da je naša zmaga povsem zaslužena. Vzdušje v ekipi je super, uživamo na treningih in tekmah. Jutri pričakujemo bolj organizirano Srbijo. Sigurno bodo pogledali posnetke in se še bolje pripravili na nas. Tudi mi bomo analizirali tekmo in probali popraviti in še izboljšati nekatere stvari."

Igor Bratič, vratar Slovenije: "Igrali smo dobro, agresivno in visoko v obrambi, kar je delalo Srbom velike težave. Tudi zaradi tega sam nisem imel veliko težkega dela. Hitro smo zabili gol, tudi realizacija je bila na visokem nivoju. Srbi so imeli za sabo dve težki tekmi s Hrvaško, mogoče se jim je tudi to malo poznalo. Konec koncev, zaslužena zmaga. Za jutri pa nič drugače, gremo na zmago."

Foto: futsal.si (Drago Perko)